Anders Örnberg

Layout1

Porten till Fisksätra… Dag och natt!

Fisksätra gång- och cykelbro är en brutal betongskapelse som just nu har en enda funktion, att ge möjlighet för gående och cyklister att passera över bilvägen och Saltsjöbanan.

Färg, ljus och ljud

Porten till Fisksätra, bron ska bli en glad upplevelse för de tusentals som rör sig på bron varje dag. Vi målar och sätter färg på bron och belyser den då det är mörkt med ljus i olika färger.

I framtiden ska bron, Porten till Fisksätra, både dag och natt vara en glad upplevelse för de som rör sig på bron, de som åker med Saltsjöbanan och i bil längs Fisksätravägen.

Välkommen hit och dit!

Layout1Layout1

Mönster och färg

Mönster och tecken i olika kulturer påminner om varandra. Kalligrafi och heraldik, arabiska och sydamerikanska former. I islams och kristen konst. Runor och andra fornnordiska tecken. Från människans begynnelse har det svarta sotet och den röda jorden använts.

Rött, grönt, blått, gult…… vilken färg, kulör, ska användas på bron? Här är valet det röda som på olika sätt är gemensamt för alla människor och från den röda jorden.

Ljus, belysning

Lampor, armaturer, som har flera hundra olika färger som kan bestämmas, programmeras, i en oändlig mängd ljussättningar, scener. Det kan vara många ljusfärger och nyanser eller enstaka som rött, blått, violett, grönt som grund inklusive vitt.

Förslaget innehåller en ljussättning, infärgning, av bron och till orkestern ett ljusspel med en många olika färger och med möjlighet till en ljuseffekt.

Orkestern – sound and lightperformance

En lekskulptur med olika instrument och sångtrattar för möjligheten till spontana och planerade föreställningar

orkestern